ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی یا همان HTLV-1 بیش از 10 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. این عفونت بهصورت مادامالعمر در مبتلایان وجود خواهد داشت و میتواند منجر به بیماریهای شدید مانند مشکلات حرکتی و اختلالات خونی شود و در نتیجه ناتوانی، انگ اجتماعی، کاهش کیفیت زندگی و در نهایت مرگ افراد را به دنبال داشته باشد. با این وجود هیچ واکسن، درمان یا دارویی برای علاج کامل این عفونت وجود ندارد.
فعالان در عرصه HTLV معتقدند که این عفونت در فهرست بحثهای بهداشت عمومی، چه در سطح کشورها و چه در سطح جهانی، به عنوان یک موضوع اصلی گنجانده نشده است. در مورد HIV -ویروس عامل ایدز- به لطف سرمایهگذاری جهانی و مداخلات بهداشت عمومی پیشرفت قابل توجهی در مبارزه با آن به دست آمده است. در مورد HTLV-1هم ضرورت دارد که همین مشی اعمال شود.
در اوایل سال 2021 میلادی، پس از سالها حمایت پژوهشگران بینالمللی از اهمیت عفونتHTLV-1 ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) این ویروس را بهعنوان عامل بیماریزای تهدیدکننده انسان طبقهبندی کرد و اولین گزارش فنی خود در مورد HTLV-1را منتشر کرد که در آن اولویتهای کلیدی برای تقویت واکنش جهانی به این ویروس فراموش شده مشخص گردیده است. در راهبرد جهانی برای HIV، هپاتیتهای ویروسی و عفونتهای آمیزشی که برای اجرا در بازه زمانی 2020 تا 2030 میلادی اعلام گردید، موضوعHTLV-1 نیز گنجانده شده است. با این حال در توجه به HTLV-1 پیشرفت حاصل کمتر از حد انتظار است. دانشمندان تاکید دارند که طبقهبندی جدید سازمان بهداشت جهانی میتواند بر وضعیت فعلی پرتو افکند و برداشتن گامهای فعال برای مبارزه با HTLV-1 را تسریع کند. همچنین باعث تشویق پژوهشگران برای ابداع درمانهای موثر و واکسنهای پیشگیرانه و ترغیب سرمایهگذاران برای تمرکز توجه و بودجه خود در حمایت از ریشهکنی HTLV-1خواهد شد.
دهم نوامبر برابر با 20 آبان روز جهانی HTLV است که توسط انجمنهای مربوط در دنیا گرامی داشته میشود. روز جهانیHTLV ، روزی است که اذهان ما را بر این ویروس فراموش شده اما مهم متمرکز میسازد که مانند سایر عفونتهای منتقله از خون و آمیزشی، آسیبپذیرترین افراد را هدف قرار میدهد.
روز جهانی HTLV یک فرصت حیاتی برای بسیج منابع و تقویت پژوهشهای پزشکی و واکنش انجمنها در جهت ابداع اقدامات مؤثر بهداشت عمومی و روشهای تشخیصی، واکسنها و درمانهای بهتر است که برای دستیابی به حذف نهایی این بار بهداشتی قابل پیشگیری مورد نیاز خواهد بود.
سازمان بهداشت جهانی با درک نیاز به داشتن واکنش قویتر در برابر این عفونت ویروسی، متعهد شده است تا به تشدید تلاشها، استفاده از نفوذ شبکه جهانی خود و افزایش آگاهی در مورد HTLV-1 همت گمارد. این سازمان قصد دارد از این فرصت برای تأیید مجدد تعهد خود در مورد این ویروس، تعامل با ذینفعان، تقویت واکنش جهانی و افزایش آگاهی در مورد HTLV-1 استفاده کند.